Brouwerij Vogelvrij

Een Zoete Samenwerking tussen Imkerij Klein en Brouwerij Vogelvrij

Bij het proeven van een goed glas bier denken de meesten van ons waarschijnlijk niet meteen aan de zoete smaak van honing. Toch is er een bijzondere samenwerking ontstaan tussen Imkerij Klein en Brouwerij Vogelvrij, die heeft geleid tot de creatie van een uniek honingbier. Met 5,2% honing en een bijzondere her-fermentatiemethode, biedt dit bier een heerlijke en bloemige smaakervaring die de zintuigen prikkelt.

De Samenwerking

Imkerij Klein en Brouwerij Vogelvrij zijn beiden gepassioneerd over hun vak en de natuur. Toen ze elkaar ontmoetten, ontstond al snel het idee om hun expertise te bundelen en een bier te creëren dat de smaken van honing en bier harmonieus combineert. Deze samenwerking resulteerde in een project dat zowel de bijenpopulatie ondersteunt als bierliefhebbers trakteert op een bijzondere smaakervaring.

Het Ingrediënt dat het Verschil Maakt: Honing

De ster van dit honingbier is natuurlijk de honing zelf. Imkerij Klein, gespecialiseerd in het houden van bijen en het produceren van hoogwaardige honing, leverde de verse honing die nodig was voor het brouwproces. Honing staat bekend om zijn natuurlijke zoetheid en unieke smaakprofiel. Door 5,2% honing in het brouwproces te gebruiken, heeft het bier een subtiele, natuurlijke zoetheid en een bloemige smaak die perfect samengaat met de hoparoma’s.

Fermentatie met Honing

Wat dit honingbier echt onderscheidt, is de manier waarop het is gefermenteerd. In plaats van traditionele botttel-suiker te gebruiken om de hergisting op gang te brengen, kozen we ervoor om honing te gebruiken als natuurlijke suikerbron. Deze methode in combinatie met het recept zorgt ervoor dat er het maximale aan is gedaan om de honing naar voren te brengen qua smaak.

Tijdens het fermentatieproces zetten de gistcellen de suikers in de honing om in alcohol en koolstofdioxide, net zoals bij traditionele bierfermentatie. Dit proces geeft het bier niet alleen zijn alcoholgehalte, maar ook de subtiele honingsmaak en het bloemige aroma.

De Smaakervaring

Het honingbier van Imkerij Klein en Brouwerij Vogelvrij biedt een smaakervaring die je smaakpapillen zal verrassen. Bij het eerste slokje proef je de zoete honingtonen, gevolgd door de karakteristieke bitterheid van het bier. Het bloemige aroma versterkt het gevoel van frisheid en natuurlijkheid. Het resultaat is een harmonieuze balans tussen zoet en bitter, met een zijdezachte afdronk die je doet verlangen naar meer.

Conclusie

De samenwerking tussen Imkerij Klein en Brouwerij Vogelvrij heeft geresulteerd in een honingbier genaamd ”Zoetsappig” dat de liefde voor natuurlijke ingrediënten en vakmanschap viert. Met zijn 5,2% honinggehalte en unieke fermentatiemethode biedt dit bier een smaakervaring die zowel bierliefhebbers als honingfanaten zal bekoren. Proef zelf deze bijzondere combinatie van honing en bier en geniet van de zoete harmonie die deze samenwerking heeft voortgebracht. Cheers!

Ben je ouder dan 18? Om door te mogen naar deze website dient u 18 jaar of ouder te zijn in verband met alcohol vekoop.