Brouwerij Vogelvrij

Barend Knoll viert 50-jarig jubileum, en ons bier is hier aanwezig!

Staal- en constructiebedrijf N. Knoll BV uit Maasdijk viert dit jaar het 50-jarig jubileum. De stalen constructies zijn al jaren een begrip, maar ook particulieren kunnen er terecht voor meubels op maat en woonaccessoires. Barend Knoll, die het bedrijf van zijn vader Nico overnam, is trots op het familiebedrijf en het jubileum.

50 jaar is een bijzondere mijlpaal!
,,Ja, dat vinden wij wel. Mijn vader is ooit begonnen als hoefsmid en deed lasreparaties. Daarna kwam de kasverwarming erbij. Omdat dit seizoensgebonden is, ging hij ook constructies doen, wat al snel de bovenhand kreeg. Inmiddels ontwerpen, maken en monteren wij allerlei soorten constructies, trappen en hekwerken. We hebben veel klanten in de bouw- en tuinbouwsector, maar ook particulieren en architecten. We werken vooral in de regio’s Westland, Rijnmond en Midden-Delfland.”

Waarom is N. Knoll BV een typisch Westlands bedrijf?
,,Het is een enorm cliché, maar wel waar: als wij iets beloven dan komen we het ook na. Een man een man, een woord een woord. Niet lullen maar poetsen, zeggen ze dan in Rotterdam. We vinden service en tevreden klanten het belangrijkste dat er is en dat bereik je alleen maar door kwaliteit te leveren.”

Waar zijn jullie het meest groos op?
,,Toch wel dat we kunnen voortzetten wat mijn vader is begonnen. Door de jaren heen hebben we veel mooie dingen gedaan en is onze stijl ook herkenbaar. Veel stalen dakconstructies op huizen in het Westland zijn van ons. Een andere uitblinker van onze hand vind ik het KPN-gebouw in Den Haag, waarvoor we de bovenste verdieping hebben gemaakt. En ook op de hoogstaande architectonische trap in de voormalige Hudson Bay van zowel Rotterdam als Den Haag ben ik nog steeds trots. Ook al is het met die winkel niet helemaal goed afgelopen. De meeste dingen die wij doen zijn op aanvraag, dus eigenlijk is geen enkele dag hetzelfde.”

Deze text is van het AD,

Ben je ouder dan 18? Om door te mogen naar deze website dient u 18 jaar of ouder te zijn in verband met alcohol vekoop.