Brouwerij Vogelvrij

2e prijs voor een Belgian Blond Ale

Als gepassioneerd brouwer is er niets mooiers dan meedoen aan een brouw wedstrijd. Het is een uitdaging om je bier te laten proeven door experts en te zien hoe het scoort ten opzichte van andere bieren. Dit is precies wat ik heb gedaan en ik ben blij om te kunnen zeggen dat ik de tweede plaats heb behaald in een recente brouw wedstrijd!

Het begon allemaal toen ik een Masterclass blond bier kreeg. Ik was altijd al gefascineerd door het brouwproces en deze masterclass was de perfecte gelegenheid om meer te leren over de technieken en ingrediënten die nodig zijn om een heerlijk blond bier te brouwen. Ik leerde over verschillende soorten mout, hop en gist en hoe deze ingrediënten samenwerken om een smakelijk bier te creëren.

Na het volgen van de Masterclass ging ik aan de slag met het brouwen van mijn eigen blond bier. Ik experimenteerde met verschillende moutsoorten en hoppen en uiteindelijk had ik een recept dat voldeed aan mijn verwachtingen. Ik was klaar om mijn bier te laten beoordelen door de experts tijdens de brouw wedstrijd.

De jury bestond uit de hoofdbrouwer van Kaapse Etienne samen met twee andere brouwers, Eric en Johan. Ik was erg onder de indruk van hun ervaring en kennis over het brouwproces en ik was nerveus om mijn bier te laten proeven. Maar toen de resultaten bekend werden gemaakt, was ik aangenaam verrast. Mijn bier had 83 punten van de 100 gehaald en ik was op de tweede plaats geëindigd!

Ik was erg blij met mijn prestatie en ik ben trots op het feit dat mijn bier de goedkeuring heeft gekregen van de jury. Ik heb veel geleerd tijdens het brouwproces en ik ben blij dat ik mijn passie voor brouwen heb kunnen delen met anderen tijdens de wedstrijd. Ik ben ook dankbaar voor de kans om te leren van de experts en ik zal zeker blijven experimenteren en nieuwe bieren blijven brouwen.

Kortom, de brouw wedstrijd was een geweldige ervaring en ik ben vereerd dat ik als tweede ben geëindigd. Het was een uitdaging om mijn eigen bier te laten beoordelen door experts, het heeft me veel geleerd en heeft mijn passie voor brouwen alleen maar versterkt. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd en ik ben vastbesloten om nog beter te presteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je ouder dan 18? Om door te mogen naar deze website dient u 18 jaar of ouder te zijn in verband met alcohol vekoop.